Wat doen wij?

 

De traditionele vorm van projectontwikkeling – waarbij je vooral door anderen bedachte woningen kunt kopen of huren – is zeker niet voor iedereen interessant. Woningzoekenden kunnen toch heel goed zelf vertellen hoe zij willen wonen? Om die reden zien we steeds vaker dat consumenten zelf de regie nemen door gezamenlijk hun woonwensen te (laten) realiseren zonder zelf te hoeven timmeren óf metselen. Op deze manier worden alleen woningen gebouwd die aansluiten op de behoeften en de portemonnee van de toekomstige bewoner(s). Dat klinkt als een avontuurlijke film! 

Vastgoedregisseur onderstreept dit gedachtegoed en ondersteunt consumenten, overheden en marktpartijen bij het initiëren van dergelijke consumentgestuurde projecten. Onze dagelijkse bezigheid is het begeleiden van groepen consumenten bij het ontwikkelen en (laten) bouwen van woningprojecten en daarmee zijn we zowel in de koop- als huursector actief. Dit doen wij op basis van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) of Co-creatie. 

CPO wordt gekenmerkt doordat de toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever en ontwikkelaar van het project zijn, waardoor zij veel zeggenschap hebben maar ook verantwoordelijk zijn voor de voorfinanciering en (verkoop)risico’s. Bij Co-creatie krijgt men ook inspraak in het woningontwerp maar liggen de risico’s bij Vastgoedregisseur. Bij beide ontwikkelmethoden is onze belangrijkste drijfveer om samen met de woonconsument een echt thuis te creëren. Wij zorgen ervoor dat het script op een vlotte en overzichtelijke manier wordt gevolgd, zodat je als toekomstige bewoner alleen de keuzes hoeft te maken die van je huis je thuis maken. 

Bij het bouwen van woningen is namelijk op veel terreinen kennis nodig. Het gaat onder andere over financiën (bouwen binnen budget), juridische zaken (contractuele afspraken), communicatie (managen van verwachtingen) en vanzelfsprekend over bouwkundige zaken. Ook moeten er risico’s worden afgedekt en kosten – zoals die van de architect – worden voorgefinancierd. Hoe pak je dit aan? Daar weten wij wel raad mee! Het belangrijkste is het vinden, boeien en binden van een concrete groep toekomstige (mede)bewoners. Wie plaatsneemt op de filmset van Vastgoedregisseur heeft dus wel de regie, maar kiest niet voor de financiële ‘’rompslomp’’ en het zelf stapelen van de bakstenen. ‘’Three, two, one, action!’’


Web1.jpg
 

Volg ons op

Vastgoedregisseur BV
Van der Clusenstraat 6
5 5 5 3 E L Valkenswaard
040-24 23 22 3
info@vastgoedregisseur.nl

Neem contact met ons op