WAT DOEN WE

CPO-LIGHT

Wil jij zelf bepalen hoe jouw toekomstige nieuwbouwwoning eruit komt te zien en vind je het prettig om vooraf te weten waar je aan toe bent? Dan is CPO-light iets voor jou!

CPO-light is een consumentgestuurde vorm van woningbouwontwikkeling waarbij je samen met jouw toekomstige buren én Vastgoedregisseur de door jou gewenste woning realiseert.

Vastgoedregisseur organiseert namelijk het gehele traject en jij hoeft alleen de keuzes te maken die van jouw huis een thuis maken. Bij deze vorm van ontwikkelen zeggen we dan ook wel eens: ‘wel de lusten, niet de lasten’.

Als deelnemer van een CPO-lightproject neem je een optie op een bouwkavel door een basiswoning te reserveren. De prijs van de basiswoning is dan al bekend, eventueel middels een prijsbandbreedte. Vervolgens doorloop je samen met je toekomstige buren en Vastgoedregisseur het ontwikkeltraject en kun je het woningontwerp van de basiswoning verder naar wens vormgeven. Tijdens individuele ontwerpsessies met de architect bepaal je bijvoorbeeld de indeling van het huis en heb je de mogelijkheid om extra woonwensen aan het ontwerp toe te voegen, zoals een uitbouw, dakkapel, erker, et cetera. Daarnaast organiseren we deelnemersbijeenkomst waar de groep deelnemers gezamenlijk keuzes kunnen maken ten aanzien van de uitstraling en materialen. Ook bestaat er de mogelijkheid om bepaalde zaken te laten vervallen, zodat je deze na oplevering in eigen beheer uit kunt (laten) voeren. Denk hierbij aan het sanitair, tegelwerk, schilderwerk, stucwerk, et cetera. Eventuele prijsconsequenties van door de deelnemer doorgevoerde wijzigingen worden vervolgens inzichtelijk gemaakt en zo ontstaat een definitieve vrij-op-naam-prijs op basis van het door deelnemer gewenste woningontwerp. We noemen dit de gepersonaliseerde woning.

Bij CPO-light is Vastgoedregisseur de opdrachtgever van het project. In tegenstelling tot CPO nemen wij dan ook de voorfinanciering en de eventuele risico’s voor onze rekening. Wij dekken bijvoorbeeld het risico af dat er onverhoopt een deelnemer afhaakt of een woning niet wordt verkocht en ook komen eventuele prijsstijgingen voor onze rekening. Als deelnemer hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Vastgoedregisseur is specialist op het gebied van consumentgestuurd ontwikkelen. Het is onze taak om de belangen van de deelnemers te behartigen en zo veel mogelijk rekening te houden met individuele wensen.

Past het jou beter om helemaal zelf aan het roer te staan door samen met je toekomstige buren opdrachtgever en risicodrager van een woningbouwproject te zijn? Dan is CPO wellicht meer iets voor jou. Meer informatie over deze ontwikkelvorm vind je hier.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Laat dan hier je contactgegevens achter.

Welke manier je ook kiest, onze belangrijkste drijfveer is om samen met jou van een huis een thuis te maken!

Neem contact op